Mengurangkan kemungkinan untuk tidak membeli barang
Pada terasnya, Moby Islamic adalah penyelesaian pembayaran ‘beli dahulu, bayar kemudian’ yang dihasilkan rakyat Malaysia khusus bagi memperkayakan pasaran tempatan dengan menyediakan platform untuk pembeli dan peniaga membuat transaksi dengan yakin.

Pendekatan kami yang mematuhi Syariah membolehkan pembeli membuat pembelian dan membahagikan pembayaran kepada beberapa masa menerusi pelan pembayaran semula yang menarik dengan bayaran faedah 0% bersama Peniaga Moby Islamic pilihan mereka.

Pendekatan yang sama diberikan kepada Peniaga Moby Islamic dengan ekosistem kewangan dan komersial yang telus, adil dan selamat.

Dilancarkan pada tahun 2021, Aira atau ‘Ayra’ membawa maksud terhormat dalam bahasa Arab – perkataan ini sesuai dengan objektif kami untuk menjadikan Moby Islamic sebagai pilihan Beli Dahulu, Bayar Kemudian yang anda boleh gunakan dengan kepercayaan dan tanpa keraguan.

Apa Yang Dimaksudkan dengan Beli Dahulu, Bayar Kemudian (BNPL)

Kadar ansuran Moby Islamic sentiasa 0% dan adalah berdasarkan Kontrak Qard.

BNPL anda cara pembayaran yang membolehkan pelanggan membayar barang pilihan mereka secara ansuran sementara peniaga menerima bayaran penyelarasan sebelum tempoh ansuran selesan.